Konu
:
Dürüm Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Dürüm Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dürüm Tatlı
malzemeler
800 gram un
500 gram eritilmiş margarin
3 adet yumurta
250 gram nişasta
800 gram öğütülmüş fıstık içi
1 çay kaşığı limon suyu
10 gram tuz
şerbeti için:
5 su bardağı su
1,5 kilo tozşeker
Yapılışı
1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın
Hamuru için unu, 3 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın
iyice yoğurun
6 eşit parçaya ayırın
Üzerine nemli bir bez örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin
Hamur parçalarının her birini, düz bir zeminde olabildiğince ince açın
Yufkaları açarken üzerlerine nişasta serpin
Açtığınız yufkaları 20-30 cmlik dikdörtgenler halinde kesin
Bir yandan tepsiyi hafifçe yağlayın
Üst üste dizdiğiniz yufkaların arasına bol miktarda fıstık içi atın
Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın
Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak büzün
Tepsi içine sıyırarak yerleştirin
Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cmlik dilimlere ayırın
Eritilmiş kalan margarini dürümlerin üzerine dökün
Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dökün
Tepsinin üzerine yağlı kağıt örtün
Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin
Tepsiyi fırından çıkardıktan 3 dakika kadar sonra kaynar şerbeti dökün
Şerbeti çekene kadar bekleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul