Yalnız Mesajı Göster

Dürüm Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dürüm Tatlı



malzemeler


800 gram un

500 gram eritilmiş margarin

3 adet yumurta

250 gram nişasta

800 gram öğütülmüş fıstık içi

1 çay kaşığı limon suyu

10 gram tuz

şerbeti için:

5 su bardağı su

1,5 kilo tozşeker

Yapılışı


1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın Şurup kıvamına gelene dek kaynatın


Hamuru için unu, 3 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın iyice yoğurun 6 eşit parçaya ayırınÜzerine nemli bir bez örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin


Hamur parçalarının her birini, düz bir zeminde olabildiğince ince açın Yufkaları açarken üzerlerine nişasta serpin Açtığınız yufkaları 20-30 cmlik dikdörtgenler halinde kesin Bir yandan tepsiyi hafifçe yağlayınÜst üste dizdiğiniz yufkaların arasına bol miktarda fıstık içi atın


Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak büzünTepsi içine sıyırarak yerleştirin Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cmlik dilimlere ayırın Eritilmiş kalan margarini dürümlerin üzerine dökün Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dökün


Tepsinin üzerine yağlı kağıt örtün Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin Tepsiyi fırından çıkardıktan 3 dakika kadar sonra kaynar şerbeti dökünŞerbeti çekene kadar bekleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla