Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Elma Tatlısı



Malzemeler


1kg elma

200gr kaymak

3,5bardak su

2bardak şeker

½ limon

tarifi


Yayvan bir tencere içine suyu koyun, elmaların kabuklarını soyarak ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp tenceredeki suyun içine koyun Kapağını kapatın ve kuvvetli ateş üzerinde elmalar yumuşayana kadar haşlayın Elmalar yumuşadığı vakit tencereye şekeri ve limon suyunu ilave edin, orta ateşe geçip 15dk daha kaynatın Zamanı dolunca soğumaya bırakın, iyice soğuyan elmaları oyuk kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına çıkartarak oyuk kısımlarına kaymak yerleştirin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla