Konu
:
Kaymaklı Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Elma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Elma Tatlısı
Malzemeler
1kg elma
200gr kaymak
3,5bardak su
2bardak şeker
½ limon
tarifi
Yayvan bir tencere içine suyu koyun, elmaların kabuklarını soyarak ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp tenceredeki suyun içine koyun
Kapağını kapatın ve kuvvetli ateş üzerinde elmalar yumuşayana kadar haşlayın
Elmalar yumuşadığı vakit tencereye şekeri ve limon suyunu ilave edin, orta ateşe geçip 15dk daha kaynatın
Zamanı dolunca soğumaya bırakın, iyice soğuyan elmaları oyuk kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına çıkartarak oyuk kısımlarına kaymak yerleştirin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul