Konu
:
Fıstıklı Kolay Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kolay Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kolay Baklava
Malzemeler
8 adet yufka
250 gram tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gram tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
tarifi
Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun
Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın
Bir tepsiye tüm yufkaları yayın
Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçalan ayırın
Tereyağını eritin
Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin
Tepsiyi yağlayıp, kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın
Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin
Baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip, üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin
Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin
Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul