Konu
:
Ballı muzlu ayva tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ballı muzlu ayva tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı muzlu ayva tatlısı
Malzeme
4 ayva
1 elma
4 muz
4 yemek kaşığı bal
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
8 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı şeker boyası
Tarçın
8 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun
Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın
Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin
Meyveler yumuşayana kadar pişirin
Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin
180 derece fırında 10-15 dakika pişirin
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın
Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin
Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin
Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul