Yalnız Mesajı Göster

Ballı muzlu ayva tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı muzlu ayva tatlısı



Malzeme


4 ayva

1 elma

4 muz

4 yemek kaşığı bal

100 g çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı şeker boyası

Tarçın

8 yemek kaşığı kaymak

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı


Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin Meyveler yumuşayana kadar pişirin Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla