Yalnız Mesajı Göster

Reçel ve Çikolata Dolgulu Milföyler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel ve Çikolata Dolgulu Milföyler



Milföy Tatlısı - Çikolatalı Milföy


Gerekli Malzemeler:
  • Tatlilar icin ozel milfoy hamuru /normal milfoy hamuru
  • Nutella/ Eritilmis cikolata
  • Recel
  • Pudra sekeri
  • Suslemek icin findik kirigi, hindistan cevizi ve nane

Oncelikle milfoyun cozulmesini bekleyip unlu bir zemine aliyoruz ve merdaneyle biraz buyutuyoruz

Milfoy hamurlarini bir bardak ya da sekilli kaliplar yardimiyla kesiyoruz Daha sonra ortasindan, daha kucuk bir kalipla bastiriyoruz, kesmiyoruz Bir bicak yardimiyla kenar kisimlari ile orta kismin arasini hafif aciyoruz Yagli kagit serilmis tepsiye dizip 180 derecelik firinda pisiriyoruz Firindan ciktiginda her bir milfoyun ortasinda kalan kisimlarin ustte kalan yarisini bir bicak yardimiyla alip kenarlarini birakiyoruz

Daha sonra uzerlerine pudra sekeri serpiyoruz Iclerini istedigimiz malzeme ile doldurarak susluyoruz ve servis yapiyoruz


Alıntı Yaparak Cevapla