Konu
:
Kerkük Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Kerkük Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerkük Lokması
Kerkük Lokması Tarifi - Kerkük Lokması Yapılışı - Kerkük Lokması Nasıl Yapılır - Kerkük Lokması Malzemeleri
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kıvam alana kadar su
Şırası için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Önce şıra malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır
Çukur bir kaba un konur
Havuz gibi açılır
Ortasına kabartma tozu, vanilya ve tuz konur
Önce kuru olarak karıştırılır
Üzerine kek hamuru kıvamına gelene kadar su eklenir
çırpıcıyla iyice karıştırılır
Kaşık suya batırılır, diğer elde avuç içinde sıktırılmış hamurda kaşıkla alınır ve bol kızgın yağa atılır
Pembe renkte kızarınca yağdan alınır, şıraya atılır
Soğuyunca üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul