Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Haşhaşlı Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Haşhaşlı Tatlı



haşhaşlı tatlı tarifleri - meyveli tatlı tarifleri - haşhaşlı tarifler

Portakallı ve haşhaşlı tatlı malzemeleri


4 yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı ayçiçeği yağı


Yarım su bardağı süt


2 su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 yemek kaşığı haşhaş


1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Şerbet için


4 su bardağı toz şeker


4 su bardağı su


1 çay bardağı portakal suyu


Yarım limonun suyu


Portakallı ve haşhaşlı tatlı hazırlanışı


Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın Portakal suyunu içine ekleyip soğumaya bırakın Yumurta, şeker, yağ, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü mikserle çırpın Un ve kabartma tozunu ekleyin Haşhaş ilave edip karıştırın ve hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Fırından çıkarıp soğuyan şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın


Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile de yapabileceğiniz tatlınızın şerbeti iyice çekmesine özen gösterin

Alıntı Yaparak Cevapla