Konu
:
Portakallı Haşhaşlı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Haşhaşlı Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Haşhaşlı Tatlı
haşhaşlı tatlı tarifleri - meyveli tatlı tarifleri - haşhaşlı tarifler
Portakallı ve haşhaşlı tatlı malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı haşhaş
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çay bardağı portakal suyu
Yarım limonun suyu
Portakallı ve haşhaşlı tatlı hazırlanışı
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Portakal suyunu içine ekleyip soğumaya bırakın
Yumurta, şeker, yağ, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü mikserle çırpın
Un ve kabartma tozunu ekleyin
Haşhaş ilave edip karıştırın ve hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın
180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
Fırından çıkarıp soğuyan şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün
1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın
Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile de yapabileceğiniz tatlınızın şerbeti iyice çekmesine özen gösterin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul