Konu
:
Pratik Milföy Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Milföy Baklavası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Milföy Baklavası
milföylü tatlılar - milföylü tatlı - milföylü tatlı tarifleri - şerbetli tatlılar
Pratik milföy baklavası malzemeleri
8 kare milföy hamuru
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Pratik milföy baklavası hazırlanışı
Pratik milföy baklavası:
Ceviz, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın
Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya
keserek küçük kareler haline getirin
Herbirinin ortasına birer tutam cevizli
karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin
Fırın tepsisine yanyana dizin
Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Şerbeti hazırlamak için;
tozşeker ve suyu tencerede kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın
Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün
Şerbeti iyice çekince
Antep fıstığı serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul