Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü Cezerye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü Cezerye



Cezerye Nasıl Yapılır - Cezerye Tarifi - Cezerye Yapılışı

Ev usulü cezerye malzemeleri


4 havuç


3 su bardağı tozşeker


1 su bardağı su


1 tatlı kaşığı un


1 tatlı kaşığı nişasta


1 su bardağı ceviz


1 çay bardağı çekilmiş fındık

Ev usulü cezerye hazırlanışı


Havuçları temizleyip rendeleyin

Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı

su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla

karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin


Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın

Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün

Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın


Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip

üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla