Konu
:
Ev Usulü Cezerye
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü Cezerye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü Cezerye
Cezerye Nasıl Yapılır - Cezerye Tarifi - Cezerye Yapılışı
Ev usulü cezerye malzemeleri
4 havuç
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Ev usulü cezerye hazırlanışı
Havuçları temizleyip rendeleyin
Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı
su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla
karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin
Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın
Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün
Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın
Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip
üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul