Yalnız Mesajı Göster

İki Katlı Kremalı Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Katlı Kremalı Tatlı



İki Katlı Kremalı Tatlı tarifi - Krema tarifi



Malzemeler


1KAT İÇİN


250 gr margarin,

1 su bardağı un,

1 su bardağı şeker,

1 kg süt,

1 paket vanilya


2KAT İÇİN :

15 su bardağı süt,

1/2 su bardağı şeker,

1 kaşık un,

1 kaşık buğday nişastası,

2 çorba kaşığı kakao


Hazırlanışı


1kat için : yağ ve un hafifçe kavrulup süt ve şeker ilave edilir, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ocaktan alınır vanilya eklenip 20 dakika mikserle çırpılıp kalıba dökülür

2kat için : tüm malzemeler tencereye konup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve mikserle 2-3 dk çırpılıp 1 katın üzerine dökülür hazırlanan tatlı buzlukta bir gece bekletilip dilimler halinde servis yapılır… Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla