Yalnız Mesajı Göster

Limon Kremalı ve Erikli Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Kremalı ve Erikli Tatlı



Limon Kremalı ve Erikli Tatlı tarifi - kremalı pasta tarifi





Limon kremalı ve erikli tatlı malzemeleri


8 kırmızı erik


3 yumurta


2 çay bardağı toz şeker


4 çorba kaşığı mısır nişastası


Yarım limon


3 su bardağı su


15 gr tereyağı


4 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata



Limon kremalı ve erikli tatlı:




Muhallebi için, su, 15 çay bardağı şeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 3 yumurta, yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu sos tenceresine alıp iyice çırpınKısık ateşte bir taşım kaynatıp tereyağını ekleyinTereyağını eriyinceye kadar ısıtmaya devam edinOcaktan alıp ılınmaya bırakın


Kırmızı erikli karışım için beş eriğin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayınKalan üç eriği ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarınYarım çay bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tavaya alıp karamelize edinOcaktan alıp ılınmaya bırakınYarım eriklerin suyunu süzerek süsleme için ayrı bir kaseye ayırın


Servis bardaklarına sırasıyla kırmızı erikli karışım ve ılınmış muhallebiyi paylaştırınÜzerlerine ayırdığınız yarımşar erikleri yerleştirinRendelenmiş beyaz çikolata serpiştirinBuzdolabında en az yarım saat soğutup servis yapın

Limon kremalı ve erikli tatlı artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla