Yalnız Mesajı Göster

Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır



şambalı tatlısı tarifi - şuruplu tatlılar - tatlı tarifleri - şambali nasıl yapılır

Şambali malzemeleri


1 su bardağı un


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı irmik


1 su bardağı tozşeker


1 çay kaşığı karbonat


2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Şurup için


3 su bardağı su


3 su bardağı tozşeker

Üzeri için


10-12 antepfıstığı içi

Şambali hazırlanışı


Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın

İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın

Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün

Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın

Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın

Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin

Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın

Şambali artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla