Yalnız Mesajı Göster

italyan Usulü Muzlu Elmasiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

italyan Usulü Muzlu Elmasiye



Malzemeler:


375 gr süt

175 gr toz şeker

15 gr patates unu

6 yumurta sarısı

6 tane olgun muz

6 jelatin yaprağı

300 gr krem şanti



Yapılışı:


Bir tencereye, 6 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker koyarak, telle 5 dakika dövülür, sonra buna, önce 15 gram patates unu ya da nişasta katılarak bir iki karıştırıldıktan sonra, kaynar bir halde 375 gram da süt katılır, sonra tencere ateşe oturtularak, krema kaynar bir hal alıncaya kadar kuvvetlice telle dövmek suretiyle pişirilir Bundan sonra bu kremaya, on beş dakika soğuk suda yatırılmış ve sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 6 adet jelatin yaprağı katarak iyice karıştırılır ve ateşten alınarak, karıştırmak suretiyle iyice soğuması sağlanır


Krema iyice soğuyunca buna, 300 gram şantiy kreması ile, iyice ezilerek püre haline getirilmiş 2 adet de muz katılarak, iyice karıştırıldıktan sonra, bir kalıba dökülür, buz arasında ya da buzdolabındaki buzluğun altında 2 saat donmaya bırakılır


Bavaruaz iyice donunca, kalıbın etrafı bıçakla hafifçe sıyrıldıktan sonra bir iki saniye kadar ılıkça suya sokulup çıkarılmak suretiyle jölenin kalıba yapışıklığı giderilir, sonra da alt üst edilerek servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla