Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Dondurma Keyfi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Dondurma Keyfi



MALZEMELER

2 su bardağı irmik

125 gr margarin

2 su bardağı toz şeker

1 kutu hazır dondurma (500 gr)


HAZIRLANIŞI

Dondurmayı da mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin


Tencerede margarini eritin 2 su bardağı irmiği ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurun 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip, bir iki taşım kaynatın Helvanın suyu çekip koyulaşınca, 5 dakika tahta kaşıkla karıştırın Ocağın altını kapatın


Çukur bir cam kaseye streç film yayın Ilınmış helvayı kasenin ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin Çikolatalı sosla süsleyip, servis yapın


SOSUN TARİFİ

Sosu için; tencereye süt, kakao ve toz şekeri koyup, bir taşım kaynatın Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup, sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın Sütlü nişastayı, karışıma dökün Muhallebi kıvamı alana dek pişirin Hazırladığınız sosu miksere koyup, çırparak soğutun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla