Konu
:
Yassı Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yassı Kadayıf Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yassı Kadayıf Tatlısı
malzemeler
Yumurta (6 adet)
Süt (1 bardak)
Kabartma tozu (1/2 paket)
Toz şeker (4 çorba kaşığı)
Un (6 çorba kaşığı)
Sıvıyağ (1 bardak)
Şerbeti için:
Toz şeker (1,5 bardak)
Su (1,5 bardak, soğuk)
Limon suyu (1 çorba kaşığı)
Hazırlanışı
Tatlının şerbetini hazırlamak için derin bir tavaya 1,5 bardak toz şeker koyun
Üzerine 1,5 bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı limon suyu dökün
Tavayı ocağa alıp, kaynamaya bırakın
0val bir kaba 3 adet yumurta kırın
Üzerine 1 bardak süt, yarım paket kabartma tozu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave edin
Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpın
Üzerine 6 çorba kaşığı un ekJeyip, çırpmaya devam edin
Boza kıvamına gelen hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın
Ocağa aldıgınız teflon tavaya dinlendirdiginiz hamurdan birer çorba kaşıgı birbirlerine değmeyecek şekilde dökün
Hamurların altı beyaz kalacak şekilde fazla pişirmeden iki spatula yardımıyla çevirin
İki tarafını da çok fazla pişirmeden hamurları cam bir kaseye aktarın
TefIon bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın
Bu sırada oval bir kaba 3 adet yumurta kırın ve yumurtaları çırpın
Cam kasedeki hamurların her iki yüzünü yumurtaya bulayıp kızdırdığınız yaga koyun ve hamurları tekrar kızartın
Kızaran hamurları bir tepsiye dizin
Dizdiğiniz tatlıların üzerine önceden kaynattığınız şerbeti bir kepçeyle gezdirerek dökün ve tatlınızı servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul