Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı



Bayram Tatlısı tarifi - Bayram Tatlısı nasil yapilir - Bayram Tatlısı yapilisi



Malzemeler,


Hamuru için,


1 paket margarin


2 adet yumurta


Yarım su bardağı irmik


Yarım su bardağı toz şeker


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


Yeteri kadar un


Şerbeti için,


4 su bardağı su


3 su bardağı toz şeker


Yarım limonun suyu

Üzeri için,


1 adet yumurta sarısı


Yarım kâse bütün fındık içi

Hazırlanışı,


Şerbetini hazırlamak için tencereye su, şeker ve limonu alıp karıştırın


Bir taşım kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakın


Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın


Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın


Yağlanmış fırın tepsisine aralık bıkarak dizin


Her bir tatlının üzerine bir fındık yerleştirin ve yumurta sarısı sürün


Önceden ısıtılmış fırında 175 derece yaklaşık 25 dakika pişirin


Fırından çıkardığınız tatlı ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün


Şerbeti içine çekmesi için tepsinin üzerini kapatın


Soğuduktan sonra servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla