Konu
:
Ayva Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Helvası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Helvası
MALZEMESİ
1 kg ayva
1 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
TARİF
Öncelikle ayvaları yıkayalım, çekirdeklerini ayıklayıp, kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayalım
Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirip, üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakalım
Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp, süzdürelim
Bir mutfak robotuna koyduğumuz ayvaları püre haline getirelim
Sonra bir tencereye; bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyalım
Üzerine bir limon suyunu da sıkıp, çok kısık ateşte pişmeye bırakalım
Helvanın olup olmadığını anlamak için, bir kaşıkla çizgi çekelim
Bu çizgi tekrar kavuşmuyorsa olmuş demektir
Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökelim
En az 5-6 saat buzdolabında soğutalım
İyice katılaşıp, sertleştiğinde küçük parçalar halinde kesip, şeker gibi ikram edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul