Yalnız Mesajı Göster

Ayva Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Helvası



MALZEMESİ


1 kg ayva

1 su bardağı toz şeker

1 limonun suyu

TARİF


Öncelikle ayvaları yıkayalım, çekirdeklerini ayıklayıp, kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayalım

Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirip, üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakalım Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp, süzdürelim

Bir mutfak robotuna koyduğumuz ayvaları püre haline getirelim Sonra bir tencereye; bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyalım Üzerine bir limon suyunu da sıkıp, çok kısık ateşte pişmeye bırakalım Helvanın olup olmadığını anlamak için, bir kaşıkla çizgi çekelim Bu çizgi tekrar kavuşmuyorsa olmuş demektir Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökelim En az 5-6 saat buzdolabında soğutalım İyice katılaşıp, sertleştiğinde küçük parçalar halinde kesip, şeker gibi ikram edelim

Alıntı Yaparak Cevapla