Konu
:
Tavuklu Gül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Gül Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Gül Tatlısı
Malzemeler
2 su bardağı su
Şurubu:
1 çorba kaşığı gül suyu
1tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 adet yufka
3 tavuk göğsü
2 su bardağı şeker
1-2 diş karanfil
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanma Şekli
Şurubu: Şeker ve suyu ocakta kaynatın
İneceğine yakın limon suyunu katın bir kenara soğumaya bırakın
Tavukların üzerine çıkacak kadar su koyun, orta hararetli ateşte haşlayın
Süzgeçe koyun suyunu süzdürün
Soğuduktan sonra ince ince didikleyin
İçine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin
1-2 diş karanfili bir çorba kaşığı suyla kaynatın suyunu karışıma ilave edin
Bütün malzemeyi karıştırın
2 adet yufkayı üst üste koyun
4 Parçaya bölün
Sıvı yağ fırca yardımıyla yufkaların üstüne sürün
Yufkanın geniş uçuna tavuklu malzemeyi koyun
Önce rulo şeklinde sarın
Sonra ucundan döndürerek gül şeklinde biçimlendirin
Tepsiye dizin 180c fırında pişirin
Fırından çıkartığınız yufkaların üzerine sıcakken soğuttuğunuz şurubu üzerine dökün
Ortalarına az az gül suyu serpin
Üstünü hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süslüyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul