Konu
:
Ahir Kapı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ahir Kapı Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahir Kapı Tatlısı
Malzemeler
2 su bardagi tozseker
1 yumurta sarisi
Surup icin
4 parca milfoy hamuru
100gr tel kadayif
1 cay kasigi ince cekilmis antep fistigi
1 cay kasigi tarcin
1 su bardagi meyve sekerlemesi
1 tatli kasigi tereyagi
1 cay kasigi siviyag
2 su bardagi su
Yarim limon suyu
yapılışı:
Telkadayifi eritilmis tereyagi ve tarcinla harmanlayin
Milfoy hamurunu duz bir tezgah uzerine yayin
Uzerine cekilmis antep fistigi, meyve sekerlemesi ve en uste yuvarlanmis tel kadayif yerlestirin
Hamuru bir ucundan tutup ic tarafa bastirarak guvec sekli verin
Hamurlarin kenarlarina yumurta sarisi surun
Diger milfoy hamurlarina ayni islemi tekrarlayin
Guvec seklindeki milfoyleri tepsiye yerlestirip onceden isitilmis orta isili firinda kizarincaya kadar pisirin
Su ve tozsekeri bir kapta kaynatin
Atesten almadan once limon suyunu ekleyip karistirin
Soguyunca sicak tatlinin uzerine dokun
Yarim saat dinlendirdikten sonra servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul