Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Revani



şerbetli tatlılar - irmikli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır



Revani malzemeleri

4 yumurta


1 su bardağı ayçiçeği yağı


2 su bardağı un


1 su bardağı irmik


1 paket vanilya


1 çay bardağı toz şeker


1 su bardağı yoğurt


1 paket kabartma tozu


1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti için


5 su bardağı su


4 su bardağı toz şeker


Yarım limonun suyu

Üzeri için


Kaymak


Frenk üzümü

Revani hazırlanışı


Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın

Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın

Soğumaya bırakın

Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın

İrmik, rendelenmiş limon kabuğu,

un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın

Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki

cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış

fırında kızarıncaya kadar pişirin

Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün

1 saat dinlendirin

Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla