Konu
:
İrmikli Revani
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Revani
şerbetli tatlılar - irmikli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır
Revani malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak
Frenk üzümü
Revani hazırlanışı
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Soğumaya bırakın
Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın
İrmik, rendelenmiş limon kabuğu,
un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki
cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış
fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün
1 saat dinlendirin
Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul