Konu
:
Muska Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Muska Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muska Baklava
baklava tarifleri - muska baklava nasıl yapılır - baklava nasıl yapılır
Muska baklava malzemeleri
Hamur için
500 gr un
4 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr nişasta
250 gr tereyağı
İç malzeme için
500 ml süt
¼ su bardağı irmik
¼ su bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbet için
5 su bardağı toz şeker
2
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Ceviz içi
Muska baklava hazırlanışı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun
Merdaneyle yufka inceliğinde açın
Sütü tencerede ısıtın
İrmiği ilave edip sürekli karıştırın
Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın
Cevizi ilave edip iyice harmanlayın
Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin
3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın
Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin
Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın
Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün
Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın
Muska baklava artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul