Yalnız Mesajı Göster

Muska Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muska Baklava



baklava tarifleri - muska baklava nasıl yapılır - baklava nasıl yapılır

Muska baklava malzemeleri
Hamur için


500 gr un


4 yumurta


Yarım su bardağı süt


1 tatlı kaşığı tuz


200 gr nişasta


250 gr tereyağı

İç malzeme için


500 ml süt


¼ su bardağı irmik


¼ su bardağı toz şeker


1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbet için


5 su bardağı toz şeker


25 su bardağı su


1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için


1 çay bardağı eritilmiş tereyağı


Ceviz içi

Muska baklava hazırlanışı


Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun Merdaneyle yufka inceliğinde açın Sütü tencerede ısıtın İrmiği ilave edip sürekli karıştırın Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın Cevizi ilave edip iyice harmanlayın Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın

Muska baklava artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla