Konu
:
Çilekli Ekmek Kadayıfı
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Ekmek Kadayıfı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Ekmek Kadayıfı
MALZEMELER
500 gr çilek
HAMURU İÇİN
2 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı süt
1 bardak şeker
KREMASI İÇİN
2 bardak süt
2 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
ŞURUBU İÇİN
1 bardak şeker
1 bardak su
1 kase çilek
YAPILIŞI
Şurubu için şeker, su ve çilekler kaynatılıp blenderden geçirilir ve soğumaya bırakılır
Diğer yandan hamuru için şeker ve yumurtalar çırpılır, kalan malzemeler eklenerek yağlı kağıda dökülür
170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilen hamurumuz soğuduktan sonra şerbet ile ıslatılır
Krema malzemeleri tereyağı hariç karıştırılarak pişirilir
Ocaktan indirildikten sonra tereyağı ilave edilir
Şerbetle ıslanmış olan ekmek kadayıfımızın üzerine kreması sürüldükten sonra çilekler yerleştirilir ve katlanarak sarılır
1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra çilek ve şekerleme ile süslenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul