Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Ekmek Kadayıfı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Ekmek Kadayıfı









MALZEMELER


500 gr çilek


HAMURU İÇİN


2 bardak un

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı karbonat

1 çay bardağı süt

1 bardak şeker


KREMASI İÇİN


2 bardak süt

2 kaşık un

1 adet yumurta sarısı

Yarım bardak şeker

1 kaşık tereyağı

1 paket vanilya


ŞURUBU İÇİN


1 bardak şeker

1 bardak su

1 kase çilek


YAPILIŞI


Şurubu için şeker, su ve çilekler kaynatılıp blenderden geçirilir ve soğumaya bırakılır Diğer yandan hamuru için şeker ve yumurtalar çırpılır, kalan malzemeler eklenerek yağlı kağıda dökülür 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilen hamurumuz soğuduktan sonra şerbet ile ıslatılır Krema malzemeleri tereyağı hariç karıştırılarak pişirilir Ocaktan indirildikten sonra tereyağı ilave edilir Şerbetle ıslanmış olan ekmek kadayıfımızın üzerine kreması sürüldükten sonra çilekler yerleştirilir ve katlanarak sarılır 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra çilek ve şekerleme ile süslenerek servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla