Konu
:
İstanbul Bülbülü
Yalnız Mesajı Göster
İstanbul Bülbülü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstanbul Bülbülü
İstanbul Bülbülü Tarifi - İstanbul'un Meşhur Tatlıları
14 adet 50 santim çapında baklava yufkası
1 kg
yağ (El dayanabilecek hararette)
Şurubu:
1+1/2 kg
şeker
750 gr
su
2 gr
limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber bir dakika kaynatın
Baklava hamuru hazırlayarak 14 yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp hamurları 20x30 kutrunda kesiniz ve rutubetli bir bezin altına koyunuz
Bir demet hamur alıp bir tanesini mermerin üzerine koyarak bir ucuna çubuğu koyup hamuru çubuğun üzerinden aşırtıp 2 parmak önüne kadar kapayınız ve çubuğun kenarına kapanmış hamurun üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık veya badem veya ceviz koyup sıkmadan çubukla hamuru 3 santim etek bırakarak sarınız
Hamuru iki ucundan sıkarak büzünüz ve mermerin üzerine çubuktan çıkararak diziniz
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ilk çıkardığınız hamurdan başlayıp hamurun tek kısmı içeri gelmek sartıyle yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz
Yağını ilâve edip fırında pişirdikten sonra yağını süzdürüp
şurubunu sıcak sıcak hemen döküp soğuyunca ortalarına yeşil fıstık koyup servis ediniz
Alıntıdır (Necip Usta)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul