Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı



kadayıf tarifleri - ekmek kadayıfı nasıl yapılır - şerbetli tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri

Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri


1 ekmek kadayıfı (600 gr)


2 kg toz şeker


10 su bardağı


1 tatlı kaşığı limon suyu


200 gr kaymak

Üzeri için


Kaymak


Toz Antep fıstığı


Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı


Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin

Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi

örterek 20 dakika bekletin

Yumuşayınca suyunu süzdürüp,

temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın

Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın

Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün

Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden

kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin

Suyunu çekince ocaktan alın

Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip

üzerine kaymak yayın Diğer kadayıfı üzerine kapatın

Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın


Ekmek kadayıfının arasına kaymak

yerleştirmeden de hazırlayıp,

sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla