Konu
:
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
kadayıf tarifleri - ekmek kadayıfı nasıl yapılır - şerbetli tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri
Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri
1 ekmek kadayıfı (600 gr)
2 kg toz şeker
10 su bardağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 gr kaymak
Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı
Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı
Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin
Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi
örterek 20 dakika bekletin
Yumuşayınca suyunu süzdürüp,
temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın
Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın
Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün
Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden
kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin
Suyunu çekince ocaktan alın
Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip
üzerine kaymak yayın
Diğer kadayıfı üzerine kapatın
Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın
Ekmek kadayıfının arasına kaymak
yerleştirmeden de hazırlayıp,
sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul