Konu
:
Karamel Soslu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karamel Soslu İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamel Soslu İrmik Tatlısı
MALZEMELER
1 bardak irmik
5 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
KARAMEL SOS İÇİN
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yarım bardak su
YAPILIŞI
Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir
İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir
Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır
Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir
Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir
Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir
Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul