Yalnız Mesajı Göster

Karamel Soslu İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamel Soslu İrmik Tatlısı









MALZEMELER


1 bardak irmik

5 bardak süt

1 kaşık nişasta

1 bardak şeker

1 paket vanilya


KARAMEL SOS İÇİN


1 bardak şeker

1 kaşık tereyağı

Yarım bardak su


YAPILIŞI


Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla