Yalnız Mesajı Göster

Saray Tatlısı Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Tatlısı Tarifi



Malzeme:


2 adet yumurta

100 gr dövülmüş fındık

1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un


Şerbeti için malzemeler


1/4 limon suyu

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su


Hazırlanışi


Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım

Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralımYumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelimYoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelimAyırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla