Konu
:
Buğdaylı Pelte
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Pelte
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Pelte
Malzemeler:
1 su bardağı yarma buğday
6 su bardağı su
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Buğdayın üzerine su konur, düdüklüde yumuşayana kadar haşlanır
Yarısı bir kenara konur
Kalan yarısı blenderden geçirilir
Tam soğuyunca ezilmiş ve ezilmemiş buğdaylar birleştirilir
Üzerine süt ve şeker konur
Kıvam alana kadar pişirilir
Vanilya katılır, kaselere paylaştırılır
Buzdolabında soğutulur, sonra tarçınla süslenerek servise sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul