Konu
:
Şerbetli Gül
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Gül
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Gül
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı irmik
500 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 u bardağı yoğurt
1 su bardağı fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon
Hazırlanışı:
Öncelikle irmik, oda sıcaklığında eritilmiş margarin, yoğurt, kabartma tozu, vanilya derince bir kaba konulur
El yardımıyla bir süre yoğrulduktan sonra un kaba eklenir
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulmaya devam edilir
Elde edilen hamur 3 yuvarlak parçaya ayrılır
Merdane yardımıyla ince bir şekilde açılarak ağzı geniş çay bardağı yardımıyla 6 parçaya bölünür
Elde edilen yuvarlak parçalar uç uca eklenir ve tek bir parça oluşturacak şekilde üst üste yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır
Elde edilen rulo bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir
Kesilen ve gül şeklini alan parçalar önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Üzerleri birer adet fındıkla süslendikten sonra 170 derecede 20-25 dakika pişirilir
Derince tencereye 3 su bardağı Adese toz şeker, 3
5 su bardağı su konulur ve kaynatılır
Kaynadıktan sonra üzerine 1-2 damla limon eklenir ve soğumaya bırakılır
Pişen hamurların üzerine ılık kıvamdaki şerbet gezdirilerek dökülür
Şerbetini çekmesi için bir süre dinlendirilir
Soğuk olarak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul