Konu
:
Saray Usulü Sakızlı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usulü Sakızlı Sütlaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usulü Sakızlı Sütlaç
malzeme:
8 su bardağı süt
7 çorba kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tarçın
2 parça damla sakızı
yapilisi
Pirinç unu ve nişastayı bir kapta harmanlayın
1 bardak suyu azar azar ilave ederek hazırladığınız karışımı bulamaç haline getirin
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün
Tencereye alıp 1
5 bardak su ilave edin
Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sütü ekleyip bir taşım kaynatın
Dövülmüş damla sakızını nişastalı karışımı azar azar ilave edin
Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Şekeri ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin
Ocaktan alıp servis kaselere paylaştırın
Üzerlerine toz tarçın serpiştirip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul