Konu
:
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Karamel için:
3 çorba kaşığı toz şeker
Tarifi:
Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır
Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır
Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur
Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir
İçinde karamel olan kaselere konur
Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul