Yalnız Mesajı Göster

Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı



Malzemeler:


1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 adet limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı limon suyu

Karamel için:

3 çorba kaşığı toz şeker


Tarifi:


Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur


Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir İçinde karamel olan kaselere konur Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla