Konu
:
Fış Fış Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fış Fış Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fış Fış Tatlısı
MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
Sıvıyağ
TARİF
Önce tatlının şerbetini hazırlayın
Toz şeker ve suyu kaynatın
Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın
Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin
Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın
Sıvıyağ ve karbonat katın
Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin
Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun
Yarım saat kadar dinlendirin
Sıvıyağı kızdırın
İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın
Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın
Ilık ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul