Konu
:
Pekmezli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Muhallebi
Malzemeler :
5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı pirinc unu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi
Hazırlanışı:
Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun
Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın
Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın
Soğumaya bırakın
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin
Üzerine 2 şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul