Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Muhallebi





Malzemeler :


5 su bardağı süt,

3 çorba kaşığı pirinc unu

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı un,

1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi


Hazırlanışı:



Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin

Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın Soğumaya bırakın

Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin Üzerine 2 şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla