Konu
:
Cevizli Sarma Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Sarma Güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Sarma Güllaç
Malzemeler
5 adet güllaç yufkası
2 lt
süt
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi
Üzerini süslemek için nar, toz antepfıstığı, toz badem vb
Dilerseniz 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı
Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın
Süt; yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ılıtın
Güllaç yufkalarının sığabileceği bir tepsiye bir miktar ılık sütten dökün
(Gül suyu ekleyecekseniz, süte bu aşamada eklemeniz gerekir)
Üzerine güllaç yufkasını koyun
Tepside ikram edilecek güllaç için parlak tarafların üste gelmesi gerekiyor
Yani maksat daha parlak ve güzel görünmesi
Ama biz saracağımız için parlak tarafın alta gelmesi gerekli
Yufkayı ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmlara dövülmüş ceviz içi serpin
Yufkayı geniş ve cevizli olan kısımdan başlayarak rulo yapın, daha sonra bir ucundan başlayarak içe doğru sararak gül şekli verin
Sardığınız güllaçları kaselere koyun
Üzerine kalan sütü dökün
Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul