Konu
:
Şeftalili Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Muhallebi
Şeftalili Muhallebi
Hafif bir yaz tatlısı
Malzemeler
1 lt
süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 adet şeftali (Ne çok sert, ne çok yumuşak)
Sosu İçin
2 su bardağı şeftali suyu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Öncelikle süt, şeker, un ve vanilyayı kaynatarak muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin ve soğumaya bırakın
Muhallebi ılıyınca mikserle iyice pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın
Bu aşama aslında çok önemli
Ne kadar çok çırparsanız, kıvamı o kadar güzel oluyor
Soğuyan ve çırpılan muhallebinin içine kabuğunu soyduğunuz şeftalileri minik minik doğrayın
Şeftalili muhallebiyi kâselere paylaştırın
Aslında borcama filan da dökülebilir ama kıvamı çok koyu olmadığı için kâselere ya da kuplara paylaştırmanızı tavsiye ederim
Muhallebiler soğurken küçük bir tencere ya da tavada şeftali suyu, nişasta ve şekeri pişirerek sosu hazırlayın
Nişastayla yapılan soslar genelde hiç koyulaşmayacakmış gibi geliyor, dakikalarca karıştırılıyor, ancak uzun bir süre sonra aniden koyulaşıyor, aklınızda olsun Bir de yazdığım meyveli sosu kayısı, portakal ya da vişne suyu kullanarak hazırlayıp istediğiniz tatlılarda (özellikle sütlü tatlılarda) kullanabilirsiniz
Ölçüsü: 1 su bardağı meyve suyu + 2 yemek kaşığı mısır nişastası + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Meyveli sosu kâselerdeki muhallebilerin üzerine paylaştırın
Soğuduktan sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul