Konu
:
Sütlü Sultan Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Sultan Sarması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Sultan Sarması
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı pirinçunu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kıyılmış badem
Yapılışı:
İlk işlem olarak orta büyüklükte kare bir tepsiye yağlı kağıt serilir
Üzerine bademler homojen dağılacak şekilde bırakılır
Tencereye süt, şeker, pirinçunu ve nişasta konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir
Margarin eklenir, ateşten alınır, mikserle en az 5 dakika çırpılır
Bademleri sıyırmayacak şekilde tepsiye dökülür
Düzeltilir, buzdolabında bir gece bekletilir
Ertesi günü muhallebiden kibrit kutusundan biraz büyük dikdörtgenler kesilir
Sonra bu dikdörtgenler rulo yapılarak servis tabağına dizilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul