Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Sultan Sarması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Sultan Sarması



Malzemeler:3 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

2 çay bardağı pirinçunu

1 tatlı kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı kıyılmış badem


Yapılışı:


İlk işlem olarak orta büyüklükte kare bir tepsiye yağlı kağıt serilir Üzerine bademler homojen dağılacak şekilde bırakılır


Tencereye süt, şeker, pirinçunu ve nişasta konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Margarin eklenir, ateşten alınır, mikserle en az 5 dakika çırpılır


Bademleri sıyırmayacak şekilde tepsiye dökülür Düzeltilir, buzdolabında bir gece bekletilir Ertesi günü muhallebiden kibrit kutusundan biraz büyük dikdörtgenler kesilir


Sonra bu dikdörtgenler rulo yapılarak servis tabağına dizilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla