Konu
:
Şam Tatlısı - Antakya
Yalnız Mesajı Göster
Şam Tatlısı - Antakya
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Tatlısı - Antakya
Şam Tatlısı - Antakya
Malzemeler:
Hamuru için ;
1 bardak şeker
Yarım kilo irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket karbonat
Tahin
Pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kakao
Hindistan cevizi
Ceviz
Şerbeti için ;
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı:
Şerbet için, orta boy çelik tencerede 3,5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker ve 3-4 damla doğal limon (konsantre sadece limon suyu olan değildir) eklenerek yüksek ocak ateşinde karıştırılır
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır
Hamuru için; Derin cam kapta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak şeker karıştırılır
Yarım kilo irmik ve karbonat da eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılmaya devam edilir
Hamurun yumuşak ve sıvı kıvamda olması gerekir, ortalama 5 dakika karıştırılması yeterli olacaktır
Tatlı için ayrılan boş fırın tepsisinin zeminine tahin yayılır
Üzerine hamur harcın yarısı konur ve cevizler serpiştirilir
Cevizlerin üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve kakaoyu tel süzgeç yardımıyla serpiştiririz
Geri kalan harç malzemelerin üzerine dökülür
Öncelikle tahin sonrasında pekmez bir kez daha hamurun üzerinde gezdirilir
El yardımıyla tahin ve pekmez hamurun üzerine yayıldıktan sonra önceden 200 derece ile ısıtılmış fırınımıza 180 dereceye 30 dakika ayarlayarak pişirilir
İlk 20 dakika hamurun kabarması için fırının kapağı açılmaz
20 dakika sonrasında Şam tatlısının kontrolünü yapabilirsiniz
Tatlımız 12-15 kişiliktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul