Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Soslu Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu Profiterol



sütlü tatlılar - profiterol nasıl yapılır - profiterol tarifi

Çikolata soslu profiterol malzemeleri
Hamur için


100 gr margarin


1 su bardağı su


1 buçuk su bardağı un


4 yumurta

Krema için


1 buçuk su bardağı süt


1 çay bardağı toz şeker


1 buçuk çorba kaşığı un


1 paket vanilya


2 yumurta


50 gr margarin

Üzeri için


100 gr bitter çikolata


5- 6 çilek

Çikolata soslu profiterol hazırlanışı


Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın

Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin

Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın


Margarini geniş bir tencerede eritin

Suyu ilave edip bir taşım kaynatın

Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak

koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin

Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın

Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın

Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar

koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin

Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar

pembeleşinceye kadar pişirin

Fırından alıp soğutun


Profiterollerin üst kısımlarını kapak

şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun

Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü

erittiğiniz çikolatayı gezdirin

Çilek ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla