Konu
:
Çikolata Soslu Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Profiterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Profiterol
sütlü tatlılar - profiterol nasıl yapılır - profiterol tarifi
Çikolata soslu profiterol malzemeleri
Hamur için
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
4 yumurta
Krema için
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin
Üzeri için
100 gr bitter çikolata
5- 6 çilek
Çikolata soslu profiterol hazırlanışı
Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın
Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın
Margarini geniş bir tencerede eritin
Suyu ilave edip bir taşım kaynatın
Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak
koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin
Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın
Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar
pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından alıp soğutun
Profiterollerin üst kısımlarını kapak
şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun
Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü
erittiğiniz çikolatayı gezdirin
Çilek ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul