Konu
:
Kalburda Hurma Tatlısı- Sivas
Yalnız Mesajı Göster
Kalburda Hurma Tatlısı- Sivas
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalburda Hurma Tatlısı- Sivas
Kalburda Hurma Tatlısı - Sivas
Malzemeler:
2 kâse şeker
2 kâse su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı tereyağı
1 yumurta
250 gram ceviz
Yapılışı:
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır
Orta boy tencereye 2 kâse şeker ve 2 kâse su konarak karıştırılır
Tencere orta ocak ateşe konularak karıştırılmaya devam edilir
Şekerlerin suda eriyip rengi koyulaşınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Şerbetin kaynama süresi ortalama 5 dakikadır
Küçük bir tava yüksek ocak ateşine konularak 2 yemek kaşığı tereyağı (hazır ya da ev yapımı olabilir) eritilir ve kızan yağın altı kapatılır
Plastik büyük kabın içerisine erimiş olan yarım su bardağı tereyağı ile yarım bardak zeytinyağı konur
(herhangi bir sıvı yağ ve ev yapımı ya da marketten alınmış tereyağı da olabilir)
İçerisine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, birkaç damla limon ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un (alabildiğince)konularak ortalama 2-3 dakika yoğrulur
Yoğrulan hamur 5 dakika dinlendirilir
Dinlendirilen hamur, avuç içi büyüklüğünde koparılarak parçalara bölünür
Her parça parmak kadar uzun ancak 3 parmak genişliğinde olmalıdır
Her birinin içerisine ceviz yerleştirilir ve kalburun üzerinde yuvarlanarak kenarları kapatılır ve tırtıklı görünüme sahip olur
Kalburun amacı hurmalara tırtıklı görünüm vermektir
Hurmalar tepsiye yerleştirilerek önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına konulur
Fırının derecesi 180 dereceye ayarlanır ve ortalama 15 dakika pişirilir
Rengi değişen hurmalar fırından çıkarılır ve üzerine soğumuş şerbet dökülerek servis edilir
Tatlımız ortalama 8-10 kişiliktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul