Konu
:
Portakallı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani
Malzemeler
1 çay bardağı irmik
2 bardak un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 bardak şeker
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu için
1 adet portakal suyu
1 bardak şeker
1 bardak su
Portakal şekerlemeleri için
2-3 adet küçük portakal
1 bardak şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Şekerle yumurtalar çırpılır
Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur
Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır
Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur
Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir
Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür
Ardından şeker eklenerek karamelize edilir
Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır
Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul