Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani







Malzemeler


1 çay bardağı irmik

2 bardak un

4 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 adet portakalın suyu

1 adet portakalın kabuğunun rendesi

1 bardak şeker

2 kaşık yoğurt

1 tatlı kaşığı tarçın

Şurubu için

1 adet portakal suyu

1 bardak şeker

1 bardak su

Portakal şekerlemeleri için

2-3 adet küçük portakal

1 bardak şeker

Yarım limon suyu


Yapılışı:


Şekerle yumurtalar çırpılır Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür Ardından şeker eklenerek karamelize edilir Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla