Konu
:
Balkabaklı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Tatlı
Balkabaklı Tatlı Tarifi - Balkabaklı Tatlı Nasıl Yapılır - Balkabaklı Tatlı Malzemeleri
Malzemeler
4 adet yufka
200 gr
margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
1 kg
balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
300 gr
iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız
2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz
Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız
(2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz
Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz
Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz
Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz
Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul