Konu
:
Kalburabastı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kalburabastı Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalburabastı Tatlısı
kalbura bastı tatlısı nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri - kalburabastı tarifi
Kalburabastı malzemeleri
2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2
5 su bardağı un
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kalburabastı hazırlanışı
Kalburabastı:
Türk mutfağının klasik tatlısını servis yapmadan
önce mutlaka bir saat dinlendirin
Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Soğumaya bırakın
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun
Gerekirse un ilave edin
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin
Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın
Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye
ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün
1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul