Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Süngeriye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Süngeriye



Limonlu Süngeriye Tarifi - Limonlu Süngeriye Yapılışı - Osmanlı Limonlu Süngeriye Tatlısı - Osmanlı Şerbetli Tatlılar

250 gr beyaz peynir

3 adet sarı yumurta

2 limonun rendelenmiş kabuğu

1 kahve kaşığı karbonat

3 adet yumurta beyazı

175 gr toz şeker

100 gr un

40 gr nişasta

Şurubu:

1+1/2 kg şeker

2 kg su

1 limonun suyu


Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın 50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın Peyniri 2 saat ılık suda ıslayınız Sonra bir tülbente veya beze koyarak iyice sıkınız Hiç su kalmadan bir süzgeçten veya ince kalburdan geçiriniz Bir tencereye koyup içersine karbonat, limon kabuğu ve sarı yumurtaları ilâve ederek iyice karıştırınız Sonra çukur bir kapta yumurta beyazına şekeri ilâve ederek kar gibi oluncaya kadar vurunuz Hemen peynirli sarı yumurtanın içersine evvelâ un ve nişastayı fazla karıştırmadan sonra yumurta beyazını fazla karıştırmadan tamamen yedirip bir sıkma topbası ile tepsiye sıkıp, pişirip şurubunu döküp kaynatınız Şurubunu çektirip ateşten alarak, soğuyunca servis yapınız



Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla