Konu
:
Limonlu Süngeriye
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Süngeriye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Süngeriye
Limonlu Süngeriye Tarifi - Limonlu Süngeriye Yapılışı - Osmanlı Limonlu Süngeriye Tatlısı - Osmanlı Şerbetli Tatlılar
250 gr
beyaz peynir
3 adet sarı yumurta
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve kaşığı karbonat
3 adet yumurta beyazı
175 gr
toz şeker
100 gr
un
40 gr
nişasta
Şurubu:
1+1/2 kg
şeker
2 kg su
1 limonun suyu
Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın
50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın
Peyniri 2 saat ılık suda ıslayınız
Sonra bir tülbente veya beze koyarak iyice sıkınız
Hiç su kalmadan bir süzgeçten veya ince kalburdan geçiriniz
Bir tencereye koyup içersine karbonat, limon kabuğu ve sarı yumurtaları ilâve ederek iyice karıştırınız
Sonra çukur bir kapta yumurta beyazına şekeri ilâve ederek kar gibi oluncaya kadar vurunuz
Hemen peynirli sarı yumurtanın içersine evvelâ un ve nişastayı fazla karıştırmadan sonra yumurta beyazını fazla karıştırmadan tamamen yedirip bir sıkma topbası ile tepsiye sıkıp, pişirip şurubunu döküp kaynatınız
Şurubunu çektirip ateşten alarak, soğuyunca servis yapınız
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul