Konu
:
Hindistancevizli Süngeriye
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Süngeriye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Süngeriye
Hindistancevizli Süngeriye Tarifi - Hindistancevizli Süngeriye Yapılışı - Osmanlı Hindistancevizli Süngeriye Tatlısı - Osmanlı Şerbetli Tatlılar
250 gr
tuzu alınmış, sıkılmış beyaz peynir
3 adet sarı yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
3 adet beyaz yumurta
50 gr
toz şeker
75 gr
un
35 gr
nişasta
25 gr
rendelenmiş hindistancevizi
Şurubu:
1+1/2 kg
şeker
2 kg
su
1 limonun suyu
Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın
50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın
Peyniri 2 saat ılık suda ıslayınız
Sonra bir tülbente veya beze koyarak iyice sıkınız
Hiç su kalmadan bir süzgeçten veya ince kalburdan geçiriniz
İçine yumurta sarılarını ve karbonatı ilâve edip iyice karıştırınız
Yumurta beyazını 175 gr
şekerle çukur bir kapta kar gibi oluncaya kadar vurup fazla karıştırmadan evvelâ yumurta beyazını, sonra da un, nişastayı sarı yumurtalı beyaz peynirin içine tamamen yediriniz, daha sonra da hindistan cevizini iyice karıştırarak yediriniz
Hemen bir sıkma torbasına doldurup ceviz biçimi biraz genişçe 4'er cm ara ile tepsiye sıkıp pişiriniz
Fırından çıkarıp aynı büyüklükte başka bir tepsiye çıkarıp hemen şurubun yarısını üzerine dökünüz
Ağır ateşte hafif kaynatıp şurubun yarısı çekince altını üstüne çevirip tekrar üstlerine küçük bir kepçe ile tepsideki şuruptan dökerek ağır ağır kaynatarak şurubunu çektiriniz
Şurup çektikten sonra ateşten alınız, altı üste çevrilmiş vaziyette olduğu gibi servis ediniz
Not: Beyaz yumurta aluminyum kapta vurulmaz
En iyisi çelik, cam, porselen kaplardır, tabiatıyle vurma makinaları en şahanesidir
Fakat 3 yumurta vurmazlar
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul