Konu
:
Osmanlı Peynir Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Peynir Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı Tarifi - Peynir Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tatlı Tarifleri
250 gr
net beyaz peynir
125 gr
tereyağı
200 gr
pudra şekeri
3 bütün yumurta
2 kahve kaşığı karbonat
200 gr
un
100 gr
nişasta
Şurubu:
1+1/2 kg
şeker
1+1/2 kg
su
1 limonun suyu
Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın
50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın
Peyniri 2 saat ılık suda ıslayınız
Sonra bir tülbente veya beze koyarak iyice sıkınız
Hiç su kalmadan bir süzgeçten veya ince kalburdan geçiriniz
Peynir 250 gr
net olmalıdır
Bir mermerde veya tepside pudra şekerini, tereyağını ve karbonatı iyice karıştırınız
Peyniri ilâve ederek 2 dakika daha karıştırınız
Yumurtaları kırıp yediriniz
Sonra un ve nişastayı ilâve ediniz, fazla yoğurmadan yedirip ellerinizi sıyırınız
Hamuru bir yere topladıktan sonra 3 cm ara ile tepsiye bir kaşığın ucu ile ceviz büyüklüğünde veya bir sıkma torbası ile baş parmak kalınlığında ve baş parmak kadar düz şekilde sıkıp pişiriniz
Fırından çıktıktan sonra üzerine mü savi şekilde bir bardak kaynar suyu bir fırça ile serpip hemen bir kapak kapatarak 3 dakika dinlendirip kaynar şurubunu dökünüz
Hafif ateşte ağır ağır kaynatarak zamanla iki defa alt üst çevirip tepsideki şurubundan kaşık kaşık alıp üzerlerine dökerek şurubunu çektirip ateşten alınız ve soğuyunca servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul