Yalnız Mesajı Göster

Elagöz tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elagöz tatlısı



Malzeme:

4 Su bardağı un

8 Çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı fındık tozu

1 Su barağı pudraşekeri

1 Adet yumurta

1 Paket kabartma tozu

İçi için :

3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı

1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz

1 Çorba kaşığı hindistancevizi

1 Adet yumurta
Şerbet için :

2 Su bardağı su

2 Su bardağı tozşeker

Yarım limon suyu

1 Çay kaşığı vanilya
Hazırlama:

Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun

Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın

Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın

Yağlanmış fırın tepsisine dizin

3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun

Halkaların ortasına sıkın

140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin

Bu arada şerbeti hazırlayın

Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın

Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün

Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla