06-27-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elagöz tatlısı
Malzeme:
4 Su bardağı un
8 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İçi için :
3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı
1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
Hazırlama:
Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun
Halkaların ortasına sıkın
140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin
Bu arada şerbeti hazırlayın
Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın
Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
|