Yalnız Mesajı Göster

Ahududu Soslu Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Soslu Muhallebi



Malzemeler:


4 su bardağı süt

1 su bardağı un

Yarım paket margarin

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Sos için:

Yarım kg ahududu

1,5 çay bardağı şeker

1 tatlı kaşığ buğday nişastası


Tarifi:


Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir


Mikserle 5 dakika çırpılır Kaselere pay edilir Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır


Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla