Yalnız Mesajı Göster

Ahududu soslu Nockerln

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu soslu Nockerln



Malzemeler:


4 kişilik

300 g dondurulmuş ahududu,

50 g tereyağı,

50 g şeker,

1 paket vanilyalı şeker,

2 küçük yumurta,

500 g süzme yoğurt,

75 g irmik,

40 g un,

1 limonun suyu,

limon kabuğu rendesi,

1 tatlı kaşığı tarçın,

1-2 yemek kaşığı pudra şekeri,

1 tutam tuz,

1 tatlı kaşığı şeker


Tarifi:


Ahududunu çözülmeye bırakın Tereyağı, 50 g şeker ve vanilyalı şekeri köpürtün Yumurtaları ve yoğurdu karıştırın İrmik ve un ilave edin Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ile tatlandırın Meyvelerin 3'te 2'sini pudra şekeri ve limon suyu ile püre haline getirin, püreyi tel süzgeçten geçirin Bir tencerenin içine bol su koyun, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atın Suyu kaynatın


2 küçük kaşığın yardımı ile hamurdan küçük toplar kesin Topları kaynar suya atın, suyun altını kısın Sosu tabaklara bölünTopları kevgir ile sudan çıkarın ve sosun üstüne oturtun Nane yaprakları ve ahududu ile dekore edin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla