Konu
:
Sarığın Burma
Yalnız Mesajı Göster
Sarığın Burma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarığın Burma
MALZEMESİ
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır
TARİF
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir
10 adet beze yapılır
Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir
Oklavanın iki yanından ortaya doğru hamur büzülür, oklavayı çekerek hamur tepsiye dizilir
Üstüne bol kızgın yağ dökülür
Kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağı süzülür
Soğuyunca şurup ılık olarak dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul