Yalnız Mesajı Göster

CEVİZ TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

CEVİZ TATLISI




HAMURUN MALZEMELERİ


2 su bardağı ceviz


2 su bardağı sıvı yağ


2 su bardağı süt


aldığı kadar un


bir tatlı kaşığı karbonat

NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyorFakat bu tarifte iki su bardağı ölçüden yapildiTatlıyı denemek isteyen arkadaşların, her bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririmTabii eğer kalabalık değillerse



ŞURUP MALZEMELERİ



35 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI


Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurunBu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacakKek hamuru gibi cıvık olmamalıFırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yokHamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin


Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün


Afiyet şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla