Konu
:
CEVİZ TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
CEVİZ TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
CEVİZ TATLISI
HAMURUN MALZEMELERİ
2 su bardağı ceviz
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
aldığı kadar un
bir tatlı kaşığı karbonat
NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyor
Fakat bu tarifte iki su bardağı ölçüden yapildi
Tatlıyı denemek isteyen arkadaşların, her bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririm
Tabii eğer kalabalık değillerse
ŞURUP MALZEMELERİ
3
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurun
Bu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak
Kek hamuru gibi cıvık olmamalı
Fırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yok
Hamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın
175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün
Afiyet şeker olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul