Konu
:
Akşehir Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Akşehir Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akşehir Tatlısı
Malzemeler :
1/2 kg tuzsuz peynir veya süt kesiği
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı margarin
Alabildiğince irmik
Hindistan cevizi
Şerbeti için :
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu
Yapılışı :
Tatlımızı taze peynir ile yapacaksanız peynırı temiz bir tülbente koyarak suyunu süzelim
Bir kaba peyniri, yumurtaları, unu, erimiş yağı alalım
Kabartma tozunu ve irmiği azar azar ilave edelim
Yumuşak bir hamur elde edene kadar irmik ilave edelim
(poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olmalı) hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Kaynamakta olan şerbetimizi tatlılar fırından çıkar çıkmaz üzerine dökelim
Tepsinin ağzını kapatarak şerbetini iyice çektirelim
Servis yaparken üzerine bolca hindistan cevizi serpelim
Not: peynir yerine süt kesiği kullanacaksanız, 1,5 kg sütü ocağa koyun yarım limon suyu sıkın ve sütü uzun süre taşırmadan kaynatın
Süt kesiğini temiz bir tülbente koyup sıkarak kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul