Yalnız Mesajı Göster

Akşehir Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akşehir Tatlısı



Malzemeler :


1/2 kg tuzsuz peynir veya süt kesiği


1 tatlı kaşığı kabartma tozu


3 yumurta


3 çorba kaşığı un


1 çay bardağı margarin


Alabildiğince irmik


Hindistan cevizi

Şerbeti için :


4,5 su bardağı şeker


4 su bardağı su


1/4 limon suyu

Yapılışı :


Tatlımızı taze peynir ile yapacaksanız peynırı temiz bir tülbente koyarak suyunu süzelim Bir kaba peyniri, yumurtaları, unu, erimiş yağı alalım Kabartma tozunu ve irmiği azar azar ilave edelim Yumuşak bir hamur elde edene kadar irmik ilave edelim (poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olmalı) hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış fırında pişirelim Kaynamakta olan şerbetimizi tatlılar fırından çıkar çıkmaz üzerine dökelim Tepsinin ağzını kapatarak şerbetini iyice çektirelim Servis yaparken üzerine bolca hindistan cevizi serpelim


Not: peynir yerine süt kesiği kullanacaksanız, 1,5 kg sütü ocağa koyun yarım limon suyu sıkın ve sütü uzun süre taşırmadan kaynatın Süt kesiğini temiz bir tülbente koyup sıkarak kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla